3 lihtsat sammu maasikate hoiustamiseks

Kohe kuni paar päeva

Esimesed maasikad rändavad loomulikult suhu. Loputa need enne maiustamist veega üle. Kui aga söömisega tuleb natuke oodata, las ootavad ka maasikad. Ära pese neid enneaegu, sest maasikas imab vett nagu käsn ja muutub lödiks. Pealegi soodustab see hallituse teket. Ära kiirusta ka roheliste lehepeade eemaldamisega, ilma nendeta lüheneb marja säilivusaeg. Maasikad võib «sabadest» vabastada alles söömise käigus. Kaubandusvõrgust leiab isegi spetsiaalseid maasikapuhastajaid, millega saab rohelise osa marja seest välja keerata.

Enne kui valad marjad vaagnale ja pidu lahti läheb, vaata oma marjalaadung kriitilise pilguga üle ja eemalda iga hallitusemärgiga maasikas. Kuna hallitus levib väga kiiresti, tähendab üks hallitanud maasikas väga ruttu palju hallitanud marju. Kui ostad neid läbipaistvas karbis, vaata juba poes, ega teiste seas mõnd kahtlast marja paista.

Edasi lugemiseks telli ajakiri Naisteleht