Õllede vallas vabalt orienteerujale on lambic tuntud rüübe, ent leidub küllalt neidki, kes pole sellest midagi kuulnud. Kogenud sommeljee Els Maria Uibo sõnul on lambic-õllesid valmistatud Belgias juba väga kaua, tegu on lausa ajaloolise meetodiga.

Teistest õlledest eristub lambic selle poolest, et kääritamisel kasutatakse metsikut, õhus leiduvat pärmi. Traditsiooniliselt toimub käärimine avatud vaatides ja algab enamasti spontaanselt. See annab odra- ja nisulinnastest õllele omapärase hapuka aroomi ning õrnalt äädikase maitse. Õllespetsi meelest iseloomustabki lambic’u maitset õunaäädika särtsakus. Lisaks kasutatakse humalaid, mis on oksüdeerunud ega anna seetõttu nii palju mõrkust ega tavapärast humala karakterit.

Edasi lugemiseks telli ajakiri Naisteleht