Kaupluseketi Juustukuningad omanik Erwin Wassenaar väidab, et Gouda ja Cheddari tüüpi kõvad juustud tegelikult külmkappi ei vajagi. «Hea säilitamistemperatuur on 14 plusskraadi ümber,» kinnitab ta. Ka veidi soojem ruum ei tee kõvajuustule midagi halba, lihtsalt juust kuivab veidi kiiremini. Seega hoia kõvajuustu sahvris või mujal veidi jahedamas. Kui juustu aga siiski külmikusse paned, vali selleks kapi kõige soojem koht.

«Pehmed ja noored juustud nagu Gorgonzola ja Brie tuleb kindlasti külmkappi panna,» ütleb juustukuningas Wassenaar. «Toasoojuses hakkavad juustubakterid kiiresti paljunema ja selle struktuur ning maitse muutuvad. Õigetes hoiustamistingimustes on aga ka noorte juustude eluiga paar nädalat.»

Edasi lugemiseks telli ajakiri Naisteleht