Söegrill

Söegrilli puhul on kõige olulisem hoopis inimene, kes sellega kokkama hakkab. Kogenud grillija võib suurepärase roa valmis saada vana malmpanni kohal või kahe tellise vahel. Süte kohal tehtud toidul on eriline hõrk suitsune maitse, mida gaasi- või elektrigrill ei anna. Söe­grilli kasuks räägib ka soodsam hind, mis algab paarikümnest eurost.

Kui tahad kuppelgrilli, eelista sellist, millel on õhutus nii ülevalt kui ka alt. Nõnda on tõmme parem. Pööra tähelepanu, et grillil oleks tuhakoguja, siis on seda lihtsam puhastada.

Süütevedelik on saatanast! Hoia see haisev õudus toidust eemal ja süüta söed hoopis orgaaniliste süütetablettidega või immuta pabersalvrätt toiduõliga, aseta grilli põhja süte juurde ja anna tuld.

Kui ise sütt ei tee, eelista tootjaid, kellel on pakis ühtlased umbes rusikasuurused söekamakad ja võimalikult vähe söepuru ning -klibu.

Edasi lugemiseks telli ajakiri Naisteleht