Euronicsi suurte kodumasinate kategooriajuht Martin Soom kinnitab, et endiselt leiab poodidest ka päris lihtsaid ahjusid, millel on vaid kolm režiimi. «Alumine kuumutus, ülemine kuumutus ja alumine pluss ülemine kuumutus,» loetleb ta ja lisab, et suurem osa tänapäevasest küpsetustehnikast pakub siiski tunduvalt rohkem võimalusi. Üsna tavapärane on grillifunktsioon ja pöördõhuga küpsetus, kallimate ahjudega käib kaasas rida kombineeritud režiime, näiteks pöördõhk + ülakuumutus + grill või ringküttekeha + pöördõhk madalal temperatuuril. Tavaliselt on kasutusjuhendis iga funktsiooni juures ka soovitus, millise toidu küpsetamiseks see kõige paremini sobib. Ühena kõige uuematest nimetab ekspert PlusSteami funktsiooni, mida pakuvad mõned Electroluxi ahjud. «See kasutab auru, et tekitada küpsetisele kuldpruun pind, krõbe koorik ja pehme sisu.»

Edasi lugemiseks telli ajakiri Naisteleht